България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Не откриха бомба в Съдебната палата

В Съдебната палата не е открито взривно устройство. Това съобщиха за Фокус от пресцентърa на МВР. След като МВР е провело необходимите мерки за издирването на взривни вещества в Съдебната палата, не са открити следи от такива. Екипите на МВР вече са напуснали сградата, като решението дали ще работи съдът трябва да бъде взето от управата на сградата.

Припомняме:

16 март 2015:
Сигнал за бомба затваря Съдебната палата. Той е подаден от мъж в 8:40 ч. на тел. 112, съобщи СДВР. Едното от делата, които трябва дасе гледат в този ден е това срещу Петко Митевски, който е обвинен в кражба на 21 млн. лв. от Алфа банк.

15 декември 2014:
Сигнал за бомба затваря за кратко Съдебната палата в столицата.
Анонимен мъжки глас се обажда в 8.45 часа на тел. 112 и е съобщава за поставена бомба в сградата. Веднага са изведени хората от Съдебната палата и е извършена проверка. Полицията не открива взривно вещество. Съдебната палата продължава нормално работа.

5 ноември 2014:
Сигнал за бомба евакуира Съдебната палата в София. Сградата е затворена за посетители, а служителите са предупредени да напуснат работните си места. Специализирани екипи извършват проверка на сградата.

15 октомври 2014:
Сигнал за бомба затваря Съдебната палата в София. Анонимното обаждане е направено малко преди 9 ч сутринта. В сградата е извършен оглед. Това е вторият сигнал за взривно устройство за по-малко от 24 часа.

14 октомври 2014:
В 13.30 ч анонимен мъжки глас предупреждава за бомбата с обаждане на телефон 112. Сред насрочените за 9.30 днес процеси е и т.нар. дело “Октопод” срещу Алексей Петров и още петима души, както и делото срещу бившия изпълнителен директор на БДЖ Христо Монов. За 10.30 ч пък е насрочен процеса за хулиганство и телесна повреда на полицай срещу лидера на “Атака” Волен Сидеров. Очаква се това дело да бъде спряно от съда, тъй като Сидеров има депутатски имунитет.

07 октомври 2014:
Съдебната палата е затворена поради получен сигнал за бомба. От пресцентъра на МВР уточняват, че сигналът е подаден малко след 12.30 часа. Проверката продължаван часа след подаването на сигнала за бомба. Въпреки, че не е устанвено наличие на взривно устройство от пресслужбата на ведомството оповестяват, че делата до края на деня са отменени.

15 април 2014:
Полицията получава сигнал за заложена бомба в района на Съдебната палата в София. Сигналът е подаден около 14,45 ч. на телефона за спешни случаи 112 от анонимен мъжки глас.

30 октомври 2013:
Сигнал за бомба затваря Съдебната палата в София. Анонимен сигнал е получен в 12.30 часа. Служителите на реда евакуират сградата и правят оглед.

30 септември 2013:
Пореден сигнал за бомба затваря за час сутринта столичната Съдебна палата и проваля част от насрочените дела за деня. Сред тях и процесът за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева, по което като адвокатски консултант трябва да дебютира бившият градски прокурор на София Николай Кокинов. Малко преди 10 часа сутринта мъж съобщава на телефон 112 за поставена бомба на втория етаж на сградата. Всички се евакуирани сред тях и Николай Кокинов и новият му работодател адвокат Иво Найденов. Част по-късно, когато става ясно, че бомба няма и делата ще се гледат, става и ясно, че двама от съдебните заседатели по делото за убийството на Яна, са си тръгнали и заседание няма как да се проведе.

08 май 2013:
Сигнала за бомба в столичната Съдебна палата постъва на 112. Мъжки глас звъни от уличен телефон и съобщава, че в сградата на съда са поставени две взривни устройства. Сигналът е подаден в 8:45ч. Всички хора са евакуирани, но след извършената проверка Съдебната палата отново отваря врати. В този ден там, във връзка със записите от срещата му с бившия премиер Бойко Борисов и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов се очаква да бъде разпитан ексминистърът на земеделието Мирослав Найденов.

28 март 2013:
Пореден сигнал за поставена бомба в столичната Съдебна палата е подаден малко преди 9.00 часа на телефон 112. Обажда се е мъжки глас, който съобщава за заложеното взривно устройство. Екип на полицията извършва проверка на мястото, а достъпът е ограничен.

25 март 2013:
Сигнал за поставено взривно устройство затваря Съдебната палата рано сутринта. По данни от МВР сигналът е подаден около 9 часа. Мъжки глас съобщава, че взривно устройство има в градския съд, който се помещава в Съдебната палата След сигнала сградата е евакуирана. Специалисти проверяват района.

28 февруари 2013:
Сигнал за бомба затваря столичната Съдебна палата. Служителите и съдебната охрана не допускат граждани да влязат в палатата, но и не я евакуират. Сградата се проверява за взривно устройство. Очаква се след няколко часа тя да бъде отворена и съдът да възстанови работата си. В 9.15 часа неизвестен мъж е съобщава на тел. 112, че в сградата на Съдебната палата има детонатор, който ще бъде взривен.

28 януари 2013:
Сигнал за поставена бомба в сградата на Съдебната палата в София е подаден на тел. 112 от мъжки глас около 8.30 ч., съобщават от СДВР. Заплахата е отправена час преди заседанието на Софийски градски съд по делото срещу бившия шеф на фонд “Републиканска пътна инфраструктура” Веселин Георгиев-Батко. Сградата е евакуирана и на място бяха изпратени специализирани екипи, които правят проверка. Малко след 9 часа, след като бомба не бе открита, работният процес в Съдебната палата е възстановен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете