Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Маргарита Попова отива на работно посещение в Испания

От 12 до 15 април вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на работно посещение в Кралство Испания. На 12 април, неделя, вицепрезидентът ще бъде специален гост на Великденското тържество, организирано от българската общност в град Малага, в единственото българско неделно училище в областта Андалусия. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В понеделник, 13 април, в разговор с кмета на Малага Франсиско де ла Торе Прадос вицепрезидентът ще обсъди партньорството между кметството и четирите български асоциации в града. Вицепрезидентът бъде гост в ателието на българския художник-иконописец Александър Тодоров и на кръжока „Слънце“, където се провежда курс по рисуване на български език за деца.

По-късно в театър „Ечегарай“ в Малага Маргарита Попова ще открие първото издание на Международния фестивал за изкуства за деца и младежи „Орфей в Испания“. Вицепрезидентът е патрон на събитието, организирано от българския арт-център „Кърнолски“ в сътрудничество с местната театрално-музикална формация „Ла кахита музикал“ на българката Петя Колева. На сцената на фестивала ще представят своя талант деца и младежи от България, Испания, Литва, Латвия, Полша, Грузия, Румъния и Великобритания.

На 15 април вицепрезидентът ще бъде в Мадрид, където ще разговаря с председателя на Конгреса на депутатите Хесус Морено, с председателя на Сената Пио Маркес и с Марина дел Корал Тейес, генерален секретар по въпросите на имиграцията в Министерството на заетостта и социалното осигуряване.

Маргарита Попова ще се поклони пред паметната плоча на писателя Димитър Димов в испанската столица и ще се срещне с българската общност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете