Разпети петък идва със слънце, температурите се покачват

През нощта облачността ще намалее до ясно, а утре през деня ще е предимно слънчево, над западните райони с временно увеличение на облачността. Ще е почти тихо, в Източна България ще духа до умерен северен вятър, които до края на деня ще утихне. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните 11-16°. Такава е прогнозата на  Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) към БАН за "Фокус".

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който през деня ще утихне. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температура на морската вода около 8°. Вълнение на морето 2-3 бала и през деня постепенно ще отслабва.

Над планините ще е предимно слънчево, в масивите от Западна България с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен вятър от североизток, а в Рило-Родопската област ще е почти тихо. Максимална температура на височина 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

През следващите дни ще бъде почти тихо. Сутрин ще е сравнително студено, но дневните температури ще продължат да се повишават с 2-3° на ден.

В събота ще бъде слънчево. В неделя и понеделник също ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността, повече през втория ден, когато на отделни места в западните райони е възможно съвсем слабо и за кратко да превали. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето