Трети фалстарт на „Нежния Октопод“

За трети път делото за бандата, държала проститутки и публични домове в София, известно като “Нежния октопод”, не тръгна в спецсъда. Причината - призовкарите не открили част от подсъдимите.

Процесът бе внесен в спецсъда, след като на два пъти бе връщан на прокуратурата заради нарушения. Това става 5 години след зрелищната акция на МВР “Октопод”. Тогава бяха задържани бившият съветник в ДАНС Алексей Петров и още шестима души. После делото “Октопод” се раздели на три - „Голям Октопод“, „Малък Октопод“ и „Нежен Октопод“.

Делото “Големия Октопод”, в което подсъдими са Петров и още четирима бе прекратено в Софийския градски съд две години и половина след старта му и тръгна от нулата.

“Нежния Октопод” нашумя повече, когато ТВ канали излъчиха кадри от МВР, на които се виждаше как млади жени се разхождат по бикини в публични домове в София.

Според прокуратурата тартор на бандата, държала леки жени и домове за секс услуги, бил бившият главен сержант от Софийското градско управление на МВР Димитър Митров-Митко Полицая (48 г.), а участници в нея - други 32-ма души - охранители, шофьори, сводници и проститутки.

За да избегне отлагане на делото, вчера съдия Аделина Иванова назначи и по един резервен защитник на 33-мата подсъдими. Очаква се по това дело да бъде призован като свидетел и премиерът Бойко Борисов. Той ще отговаря за стари бизнес отношения от 1995 г. между охранителната му фирма “Ипон 1” и Митко Полицая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право