Кристиано с 300 гола в „Реал“ от 288 мача

Уникално - Кристиано Роналдо удари 300 гола в „Реал“ (Мадрид) за по-малко от 6 сезона. Кавалерът на „Златна топка“ спаси „кралете“ за 2:0 с „Райо Валекано“ навън - с 12-и гол с глава за сезона в 68-ата минута и асистенция за Хамес Родригес в 73-тата.

А „балетът“ страдаше, надигран в дълги периоди от 9-ия в класирането. „Реал“ игра добре, но скромният тим - невероятно. Наложи се Икер Касияс, вратарят на „Реал“, да пази като осморъкия Шива. Асът имаше 22 намеси в мача срещу 15 за колегата му Давид Кобеньо. „Райо“ отправи 8 удара в рамката на вратата срещу 5 на „белите“. „Реал“ отстъпи дори във владеенето на топката - 48:52%.

Кристиано, Хамес и Тони Кроос няма да играят в събота срещу „Ейбар“ в Мадрид заради натрупани картони. „Реал“ няма да обжалва картона на Роналдо, въпреки повсеместното мнение, че не симулира, а имаше чиста дузпа. „Лайно!“, кресна асът към съдията Мелеро Лопес.

„Победа в преследване на утопията“, написа в. „Марка“, имайки предвид 4-те точки изоставане от „Барселона“. „Лидерът упои лигата“, констатира с едри букви в. „Ас“, който визира безкомпромисната победа с 4:0 над 18-ия в класирането „Алмерия“ на „Камп ноу“. Луис Суарес доказа страхотната си форма с два гола, по веднъж забиха Лионел Меси и Марк Бартра.

Кристиано води за „Златната топка с 37 гола срещу 33 за Лео. А в общата статистика личат и въпросителни. В. „Марка“ изкарва головете на Роналдо 302, а „Ас“ - 301. Медиите броят на португалеца и попадения след рикошети, записани иначе на други.

Международно прието обаче е - в сряда Кристиано стигна 300. И то - само за 288 мача. За същия период от 6 сезона Меси има 318 гола, но от 307 срещи. Коефициентът на КР7 е 1,042 попадения средно на мач, а на аржентинеца - 1,036. Да, двамата гении продължават да спринтират рамо до рамо към върховете в историята...

А скоро „Барса“ и „Реал“ може да се изравнят, защото каталунците влизат в трудна серия - гостуване на „Севиля“, домакинство на „Валенсия“ и градско дерби на стадиона на „Еспаньол“. Докато „балетът“ след „Ейбар“ приема „Малага“, а после играе със „Селта“ навън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят