Оцелелите работници от срутения хотел: Г-н Георгиев ни накара да влезем и обеща пари

Работниците влезли да събарят след работно време хотел "Вероника" срещу 5 лева на час за извънреден труд, разказаха част от тях. По принцип им плащали по 35 лева на ден. Те са от ромските махали на Варна Максуда и Аспарухово.

Нито един от оцелелите не знае коя фирма го е наела. Казват, че имат трудови договори, но щели да ги получат след няколко дни. На въпроса кой ги е наел отговарят, че от махалите ги обирали Юри и Йовко.

Стефан, който станал свидетел на срутването, обясни, че "шефът г-н Георгиев" ги накарал да влязат в сградата след работно време, за да продължат събарянето. Георгиев казал на ромите да не се притесняват и ако нещо стане, ще имат 15 минути да се изнесат.

Обещал им и 5000 лв. на ръка, ако успеят да бутнат хотела, който багери два дни безуспешно се опитвали да съборят, твърди работникът Стефан.

"Г-н Георгиев" най-вероятно е техническият ръководител на подизпълнителя „Бултранспорт груп“, а Йовко е от страната на "Дигинг", но официално потвърждение до края на деня институциите не дадоха. Цяла нощ и цял ден роми от двете махали стояха пред портала на "Слънчев ден” и чакаха вест за техните близки и роднини.

"От хубаво ли дойде тук, от беднотия кърти сгради като мен цял живот", плачеше Райчо Манолов, който е баща на най-младия сред затрупаните Манол. Според него синът му работел от месец на обекта, но май с фалшив договор.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Заловиха шеф на фирма, пратил жертвите да рутят

Тялото на един от работниците бе открито под срутилия се хотел

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини