Моци наказан за груба игра, а не за удар с крак

Козмин Моци ще играе още в следващия мач на „Лудогорец“, след като Дисциплинарната комисия (ДК) на БФС го наказа за 1 мач и с 300 лв. глоба за ритника в тялото на Стефан Николич от ЦСКА. Санкцията вече изтече - румънецът не излезе на терена в сряда при 0:0 с „Левски“ в първи полуфинал за купата.

Явно случаят е преценен в графата „груба игра“, а не „удар или опит за удар с крак“, което се наказва с два мача по Дисциплинарния правилник. Комисията обясни ситуацията - нито един от петимата съдии не е видял нарушението. После след гледане на видеозаписа реферите се обединили, че фаулът заслужава червен картон.

Главният съдия Георги Йорданов обясни: „... За съжаление по време на мача не видях какво точно се случи в тази ситуация поради недобро местозаставане, лош визуален ъгъл (футболистът на ЦСКА Стефан Николич с гърба си закрива видимостта ми към инцидента) и моментно разконцентриране...“

Арбитърът признава грешката си и че Моци е заслужавал червен картон.
Председателят на ДК Юрий Кучев отвърна и на нападките на боса от Разград Кирил Домусчиев, че Моци е наказан, защото в комисията са петима левскарско лоби.

„Вижте колко глоби сме наложили на „Левски“. Едва ли има по-безпристрастна комисия от нашата“, обяви Кучев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ