НИМХ: Днес максималните температури ще са между 11°-16°

Днес ще е предимно слънчево. Над западните райони ще има временно увеличение на облачността. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) към БАН. Ще е почти тихо, в Източна България – с до умерен северен вятър, който до края на деня ще утихне.

Максималните температури ще са между 11°-16°, на места в низините – с 1-2 градуса по-високи.По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който през деня ще утихне.

Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температура на морската вода около 8°. Вълнение на морето 2-3 бала и през деня постепенно ще отслабва.Над планините ще е предимно слънчево, в масивите от Западна България с временно увеличение на облачността. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето