След публикация на Труд: Наказват с "мъмрене" учителки, затваряли дете да спи в тъмен склад

Родители на шестгодишно момиче от Шумен ще съдят учителки от детска градина за тормоз над детето им. Момиченцето се оплакало, че на обяд е принудено да спи в дупка и е много изплашено.

За случая първи съобщи в. "Труд".

Наказанието на преподавателите е само мъмрене, информира днес TV7.

Айсун и Севим Исмаилови изпаднали в шок, когато първородната им дъщеря Елиф проплакала, че спи в тъмна дупка на обяд в детската градина. Невярващата майка отишла в забавачката и помолила да й покажат креватчето на 6-годишната Елиф.

Помещението се оказва тясно и тъмно, без прозорци и се използва като склад. Това се вижда ясно от снимките, които майката е направила с мобилния си телефон. При нашето посещения складът вече беше подреден.

Двете учителки, които са слагали Елиф да спи в склада, са наказани с мъмрене. От детската градина са категорични, че целта не е била да наказват детето, а напротив - да му осигурят тихо място. Елиф обаче е стресирана и провежда редовни срещи с психиатър, за да преодолее травмата. Нощем не може да спи, ако в стаята не свети лампа, и продължава да се напишква. Детето е с порок на сърцето, което допълнително усилва тревогата на родителите.

Родителите са категорични, че ще заведат съдебен иск срещу двете учителки на дъщеря си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони