Утре ще бъде слънчево и топло с максимални температури между 16° и 21°

През нощта ще е ясно. Минималните температури сутринта ще са между -1° и 4°, по Черноморието до 6°-7°. Утре ще бъде слънчево и в повечето места почти тихо. Максималните температури ще са още по-високи от днес - между 16° и 21°. Това съобщиха пред "Фокус" от Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) към БАН.

И по Черноморието ще е слънчево, а вятърът вече съвсем слаб. Максимални температури ще са около 16°-18°. Вълнението ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 7°.

Над планините ще е слънчево. Вятърът по билата - предимно слаб, над Източна Стара планина умерен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в около 10°, на 2000 м около 3°.

В неделя ще преобладава слънчево време, над Западна България с временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, максималните – между 18° и 23°. В понеделник ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Във вторник вятърът от северозапад ще се усили – ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето