Приятел в нужда се познава, нали?

Депутатите ни трябва да са 600, за да имаме групи за приятелство с всичките 193 държави

Според мен новината за попълването на парламентарните групи за другаруване с други страни и народи е отлична новина. А е отлична, защото в нея се съдържат и две важни идеи.

Значи така!... След като има групи за приятелство с половината свят, време е вече да се създадат такива дружинки и за другаруване с онези региони в самата България, където реките преливат ей тъй от само себе си и давят хора, добитък и реколта, където свлачищата се активират през ден и откъсват градове и села от света, където всяка зима снегът връща хората в ХІХ век...

Все още не е късно да се създадат групи за приятелство със село Бисер, с Мизия, с Цар Калоян... Или пък група за приятелство с Варна, но не в смисъл на Евксиноград, а група за приятелство с квартал „Аспарухово”. И в смисъла на старата истина, че приятел в нужда се познава, съответната група депутати отива и помага!

Нататък! Би било страхотно да има депутати приятели на населението от района около Петолъчката, приятели на Иганово... И е направо задължително да има група за приятелство с Горни Лом! Тази последната група може да прерасне в група за приятелство изобщо със Северозападна България. И тогава в нея могат да се запишат поне толкова, колкото са записани в групата за Русия (общо 69 калпака), а още по-добре да са и повечко.

Сигурен съм, че всички ще пожелаят, но се надявам да бъде въведен строг ред за ограничаване на желаещите да хукнат натам!

Като споменах групата за пътувания в Русия, та се сетих една друга работа. В тая група обезателно трябва да бъде записан и президентът Плевнелиев. Нищо, че не е депутат - все ще може да се измисли нещо: например да се учреди длъжност „почетен екскурзиант”. Ще иде с Велчев и Волен в Москва и там ще научи, че един от най-големите чужди инвеститори у нас е руска фирма. Даже ще й научи и името.

Сега другата идея...

Вижте, в Народно събрание си имаме 78 действащи групи за приятелство с държави. Словом - седемдесет и осем. Добре звучи!

За звучене - звучи, обаче в Организацията на обединените нации членуват 193 държави. Сто деветдесет и три! Значи два пъти и половина повече, с отколкото другаруваме сега.

Ето защо смятам, че нямаме право да искаме намаляване на броя на депутатите от 240 на 120! Е как така 120?! Не може!

Виждате, че със сегашния наличен числен състав от 240 не можем да покрием с приятелство дори и половината официален свят! Не стигат хората! Аз разбирам, че маса народ се е нагърбил с ужаса да участва в по няколко групи за пътувания по света, но все пак става въпрос за два пъти и половина повече държави. Непосилно ще е това, господа! Ще съсипем хората!...

Простата сметка показва, че депутатите трябва да бъдат точно 600! Иначе ще обидим някоя държава и просто не ми се мисли какво ни чака, ако нямаме група за приятелство с Питкерн и Токелау. А то и не бива!

Това е! Вадете куфарите, господа!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи