Чудеса укрепват вярата на БГ звездите

В навечерието на Възкресение Христово се усеща някаква магия във въздуха и хората сякаш стават по-добри и усмихнати. Голяма част от популярните лица в родния шоубизнес са силно вярващи и разкриват, че отправят поглед нагоре и се молят не само по празниците, а и всеки ден. В най-трудните им моменти са им се случвали дори чудеса, които още повече затвърждават вярата им в Бог.

Певецът Коцето-Калки е известен със своите духовни търсения. Атрактивният изпълнител изигра главната роля в мюзикъла „Исус Христос Суперзвезда“ и признава, че тази роля много го е променила и е помогнала за духовното му израстване. Докато се подготвял за нея, той дори получил определени послания свише, за които обаче не иска да говори. Малко преди спектакъла Коцето посетил и светите места в Израел, където също се почувствал необикновено. Усетил се така, сякаш сцени от библейската история оживели пред него и той бил техен наблюдател. Това, много му помогнало да изиграе ролята на Спасителя и да я почувства по-истински. Калки признава, че разчита на Божията помощ и често я е получавал. Той си спомня, за страховита тридневна буря в морето, която го застигнала по време на пътуване с яхта, в което е убеден, че е оцелял с помощта на Свети Николай. Всичко в яхтата било изпотрошено, но екипажът се спасил, благодарение на иконата на светеца и молбите им към него. Въз основа на познанията и духовните си търсения, Коцето е изградил и своята философия за живота. Той е разбрал, че най-важното е да ценим всеки един миг и да приемаме всеки ден като дар, който не трябва да пропиляваме.

Известната танцьорка Капка Кумар е родена в българо-мохамеданско семейство. Когато била на 23 години, обаче тя гледала филм за Исус Христос, който я разтърсил до дъното на душата й - сълзите й не спрели да текат през цялото време и след това тя нямала мира, докато не приела християнството. Капка признава, че Исус й се е явявал няколко пъти на сън и винаги след това усещала необикновен прилив на сили. Тя вярва също така, че душата е безсмъртна и съществува прераждане. За първи път се убедила в това едва 5-годишна, когато гледала индийски филм по телевизията и танцовите движения й излизали сами, без някога да ги е учила. Увереност, че в предишен живот е била в Индия, й дало и първото й посещение в тази страна, когато сякаш знаела и усещала какво я очаква зад ъгъла. Там тя се запознала с индийската философия и хиндуизма, които много хармонично се преплитат с христоянството в нейното семейство. Капка ще посрещне Великден заедно със съпругът си Раджиндер Кумар и трите им дъщери на традиционна трапеза с яйца и козунак. Атрактивната танцьорка пожелава за празника на всички българи да бъдат силни духом и да не губят никога вярата, надеждата и любовта. Самата тя винаги се моли за здраве, мир, любов и благоденствие не само за близките, но и за душманите си, както е казано и в Библията. Тя смята за чудо това, че със съпругът й са успели да отворят ресторант и вярва, че когато много искаш нещо и се молиш – то се случва. Капка издава, че заедно със свои съмишленици подготвят през октомври и откриването на индийски културен бизнес център в София.

Певицата Жана Бергендорф също вярва в това, че искрената молитва може да твори чудеса. Тя твърди, че няма нещо, което е поискала и да не се е сбъднало. Най-голямото чудо в животът й е синът й Стефан, който е рус със сини очи и тя си признава, че точно такъв си го е мечтала и се е молила да бъде. В най-тежкият момент в живота й – когато той боледувал, отново й помогнала вярата в Бог. Тогава Жана се молела на Господ и на Свети Йоан Рилски и вярва, че молитвите й са били чути. Червенокосата певица е убедена също така, че ангелите съществуват и вярва, че покойните й баба и дядо са нейните ангели-закрилници. Жана дори сънувала баба си, която я предупреждавала за неща, които й предстоят и й помагала да намери верният път. Баба й, която я е отгледала я научила да е добра и да помага на хората. Жана се е уверила, че всичко на този свят се връща – и доброто, и лошото и има сила, която се грижи за това. Всяка вечер талантливата изпълнителка си ляга с нова мечта и вярва, че ще я постигне.

Попзвездата Теди Кацарова също е силно вярваща. Тя е възпитана в любов към Бога още от малка, благодарение на родителите си. Майка й Силвия Кацарова не крие, че дължи животът си на чудо. Миг преди да се случи катастрофа с нея, която изглеждала неизбежна, тя се помолила на Бог да я спаси, за да се порадва още на живота и да има свое дете и по някакъв свръхестествен начин колата останала невредима. Самата Теди също винаги се е уповавала на Бог. Тя се е опитвала да не губи вяра и надежда, че нещата ще се оправят и в най-трудните си моменти. След раздялата с първият си съпруг, певицата дълго време не успявала да се освободи от негативните емоции. Признава си, че в този момент се помолила искрено да срещне точният човек за нея и е убедена, че срещата й със сегашната й половинка – Димитрис е отговор на молитвите й. Фактът, че той отново е чужденец, Теди приема за своя карма. Тя е убедена, че вярата ни предпазва от всичко негативно и е щит срещу отрицателните енергии. За празниците Теди пожелава на всички българи - да бъдем по-добри и да се опитваме да приемаме всичко с усмивка, като правим и денят на хората около нас по-слънчев и усмихнат.

Фолклорната изпълнителка Поли Паскова е истински радетел за опазване не само на родния фолклор, но и на вярата. Тя е убедена, че трябва да отправяме молитва към Бога всеки ден и да благодарим, не само в хубавите, но и в лошите моменти. Според нея всеки човек трябва да осъзнае, че сам твори бъдещето си със своите постъпки, мисли и думи и затова трябва да е много внимателен и позитивно настроен.

Тя вярва, че всеки от нас има свободна воля да избира, дали ще върви по пътя на светлината, или на тъмнината. За себе си тя е направила верният избор и успява да благодари дори на враговете си, защото те ни дават най-големите уроци. Музиката, която изпълнява също е част от мисията й на земята и тя усеща, че хората се нуждаят от нея. Според Поли нашият фолклор е един енергиен стълб към небето и не случайно той лекува, зарежда с хубави емоции и облагородява хората. В него са вплетени не само традициите и преданията ни, но и мъката, радостта и любовта на народът ни. На едно от своите участия, Поли видяла бял гълъб – символът на Светия Дух, който имал ясно очертано кръстче на гърба и дори успяла да го застене с фотоапарата си. Тя приела това за знак свише, който я окрилил и вдъхнал надежда. През живота си певицата имала и много други свръхестествени случки и чудеса, които нямат никакво рационално обяснение. Те я убедили, че душата не умира и се преражда, докато не научи своите духовни уроци.

Актрисата Теодора Духовникова силно вярва в Бог и в силата на молитвата. Тя е учила вероучение в Класическата гимназия и още тогава се запознала с подробности, не само с християнството, но и с всички други религии. Това още повече я убедило, че православното християнство, което изповядва е точната религия за нея. Верен помощник на Теодора по пътя й към вярата е отец Михаил, който тя нарича свой духовен учител.Той е станал монах още 14-годишен в Синайския манастир в Египет и през живота си е натрупал изключително много мъдрост и упование, които дарява и на вярващите. Теодора не крие, че на отец Михаил дължи до голяма степен и факта, че се е решила да има дете. Дълго време тя имала големи колебания дали иска да промени начина си на живот, което едно раждане неминуемо предизвиква. Разговорите с духовника, някои от които продължавали с часове, я убедили в несъстоятелността на тези й притеснения и днес тя е убедена, че дъщеря й Бояна е нейното слънце в живота. Теодора е благодарна на отец Михаил и за молитвите, които той е отправил за нея в най-тежките й мигове и е сигурна, че те са й помогнали. Самата тя също често отправя поглед нагоре и е убедена, че каквото си пожелае, се случва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл