Хамилтън е супербърз в Шанхай

Люис Хамилтън (“Мерцедес”) натисна здраво газта, след като бе победен от Себастиан Фетел (“Ферари”) преди две седмици в Малайзия. Действащият шампион и лидер в класирането “отвя” конкуренцията в свободните тренировки в Шанхай, където в неделя е третото състезание от “Формула 1” за сезона. Дори съотборникът му Нико Розберг остана далеч назад и бе с 1,180 секунди по-бавен от Хамилтън. Най-близо до Люис стигна Кими Райконен (“Ферари”) с изоставане от 0,443 секунди. Четвърто време фиксира Фетел - 1,120 секунди зад водача.

Тренировките преминаха в хаос. Още в началото Фетел изгуби контрол и излетя от трасето, а по-късно същото се случи и с Фелипе Маса (“Уилямс”) и първата сесия бе прекъсната за известно време. Във втората част се случи необичаен инцидент. Мъж от публиката излезе на трасето и пресече старт-финалната права буквално под носа на идващия с 300 км/ч Нико Хюлкенберг (“Форс Индия”). Размина се без катастрофа. Запалянкото е прескочил оградата на централната трибуна и е искал да се добере до бокса на “Ферари”, но набегът му завърши в ареста на китайската полиция. Вместо да гледа състезанието в неделя, почитателят на “скудерията” ще бъде съден по бърза процедура за нарушаване на обществения ред.
В същото време плъзнаха слухове, че Розберг е недоволен от статута си в “Мерцедес”, след като съотборникът му Хамилтън сключи нов договор с двойно по-голяма заплата от неговата. Люис сложи параф под 80-страничен контракт с годишно възнаграждение 35 милиона евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт