Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

НСО първи пробват яйцата на премиера

Яйцата и козунакът, които ще консумира премиерът Бойко Борисов, първо ще бъдат опитани от служителите на Националната служба за охрана (НСО). Това е вменено в техните задължения по правилник.

Обикновено за приготвянето на великденската трапеза се грижи сестрата на Борисов д-р Красимира Иванова. Празничните дни премиерът ще си бъде вкъщи с дъщеря си Венета. Борисов, които е религиозен, ще се черкува в манастира до Банкя.

Премиерът вчера смени профилната си снимка във фейсбук. На новата снимка е той и икона на Исус Христос . Веднага заваляха лайквания и коментари под фотоса. Маргарита Киселкова написа: „Сладур. Да ни е жив и здрав и да оправи България.“ Маргарита Мирчева беше много по-романтична и сподели с Борисов какво мисли за новото му фото: „Две хубави очи, музика (Батальона се завръща!!!), лъчи в очите на Светец !!! А в този поглед смело можеш да потънеш, където ще откриеш доброта, смелост и достойнство ! Това е ЛИДЕР, който управлява с УМ и ръководи със СЪРЦЕ! Пожелавам ВИ светли празници, здраве и благоденствие, г-н Премиер.“ Обикновено по време на празниците премиерът спортува, но след третата операция на менискуса, която му беше направена по Тодоровден, най-вероятно няма да участва във футболни мачове.

Депутатите, които излязоха във великденска ваканция, също се захванаха с празничните ритуали. Най-атрактивна във фейсбук се оказа червената Мая Манолова. Тя публикува в профила си снимка по анцуг и се похвали: „С Ралица и Йорки боядисахме яйцата. Фаберже, декупаж, перлени и седефени“. Манолова е приложила най-модерните техники за външна украса на яйца. Декупаж (decoupage) от френски означава „изрязвам“ или най -общо изготвяне на колаж или хартиена апликация. В случая се изрязват шарени салфетки и се лепят по яйцето с белтък.

„Яйце на Фаберже“ се нарича всяко едно от 68-те бижутерийни изделия, с формата на яйце, изработени от Петер Карл Фаберже и неговия асистент за руските царе и частни колекционери, в периода 1885 – 1917 г. Петдесет и четири от яйцата са направени за цар Александър III и Николай II. 52 от тях са представени като великденски яйца. Седем от яйцата са направени за московската фамилия Келч.

Приятели на Манолова вдъхновено са коментирали снимката й в социалната мрежа. Атанас Кирилов, който е гол до кръста на снимката си в профила, е написал: „Готина си. Много ме кефиш.“ Одисей Спасов е по-обран и е споделил, че намира Мая и Йорки за „много сладки“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете