Мъж получи портмонето си, изгубено преди 14 години

Мъж от Хърватия е получил обратно портмонето си 14 години след като го загубил, като дори в него имало повече пари, отколкото в началото, съобщи АФП, цитирана от Фокус.

"Първоначално помислих, че някой си прави шега с мен и веднага отидох да проверя дали парите не са фалшиви", споделя Ивица Жеркович пред местни медии. А сумата, която намерил вътре не била малка – 1500 швейцарски франка (около 1440 евро). Жеркович си спомня, че в деня, в който загубил портмонето си в него имало 2000 германски марки (около 1000 евро), които бил изтеглил от местна банка, за да поправи покрива на къщата си.

Според него портмонето било изгубено или докато е празнувал същата вечер с приятели, или докато е карал към болницата един от тях, на когото му прилошало.

Не става ясно обаче кой е изпратил колета, съдържащ портмонето. Според Жеркович това по всяка вероятност е човек, който е имал финансови проблеми. "Вярвам, че тези пари са го спасили и през годините е изчислявал колко трябва да ми върне. В противен случай не знам защо би държал портмонето през всички тези години", казва той. "Призовавам го да ми се обади. Той е най-добрият личен банкер в цяла Хърватия", шегува се Жеркович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл