Отмениха картон на Кристиано Роналдо

Испанската футболна федерация отмени жълтия картон на Кристиано Роналдо от мача с „Райо Валекано“ - 2:0 в сряда. Съдията Мелеро Лопес видя симулация на аса, докато тв повторенията показаха, че има дузпа.

Картонът бе пети за португалеца, който трябваше да пропусне днешния двубой с „Ейбар“ в Мадрид. „Реал“ първоначално планираше да не обжалва, за да изтече санкцията за един мач и звездата да е на линия нататък. Но дойде вестта, че Гарет Бейл e с травма и под въпрос за „Ейбар“. А отсъстват още четирима наказани или контузени „бели“. И от „Бернабеу“ пратиха протест, придружен от видеозапис. Логично картонът бе отменен.

Ситуацията не е прецедент за Испания. През декември отмениха след две обжалвания жълт картон на Лионел Меси при 1:0 с „Валенсия“.

Луис Сарес от „Барса“ обяви, че отказал на „Реал“.

„Имах обаждане, докато още бях в „Ливърпул“ - каза нападателят. - Но тогава учтиво им казах „по-късно“ и „ще си помисля“. Да, те ме искаха, но моята мечта беше друга. И когато чух името „Барселона“, въобще не се колебах. Честно казано, никога не съм се надявал, че каталунците може да ме поискат. Но когато го направиха, не съм се замислял и за минута.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят