Стилиян разказва за „Уембли” на Великден

Стилиян Петров гордо показа купата на аматьорската лига на Уорикшър, спечелена от неговия „Уичшол” срещу „Астън Манър” на финала с 6:0. Двата отбора са от неделната лига на областта Мидландс, където играят футболисти над 35 години.

Петров показа в туитър трофея, който държат синовете му Стилиян и Кристиан. Това е първи футболен приз за българина от 9 години, след като през 2006-а спечели титлата и купата в Шотландия със „Селтик”.

А в събота Стилиян ще говори за „Уембли” и своите срещи с великия стадион на гала вечер, организирана от „Астън Вила”, където е част от треньорския екип. Легенди на клуба ще разкажат спомените си на срещата, като за Петров тя съвпада с настъпването на Великден, който в Англия обаче бе отбелязан миналата неделя.

Вечерята е организирана в чест на предстоящия полуфинал за Купата на Англия на 19 април срещу „Ливърпул”, в който „Вила” се връща на „Уембли” след 5-годишно отсъствие. За последно именно Стилиян изведе като капитан тима пак на полуфинал на митичната арена през 2010-а, когато мечтата свърши със загуба от „Челси” (1:2).

Други големи имена на събитието ще са Дион Дъблин, Лий Хендри, Йън Тейлър, Пол Мърсън и Денис Мортимър, капитан на славния тим от 1982 г., донесъл в Бирмингам купата на европейските шампиони. Легендарният халф Мортимър бе и рожденик в петък, та празненствата в залата на сектора „Холт Енд” на стадиона ще са двойни.

Всички приходи от билети и набрани средства от вечерята ще отидат за фондацията в помощ на борбата с рака на името на Боби Мур.

Във фейсбук на страницата на „Вила” продължава да се обсъжда предложението точно Петров символично да изведе отбора на терена следващата неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ