Сайт на 1 ден наклевети директор на училище за джакузи в кабинета му, Кралев нареди проверка

Директорът на бургаското спортно училище Георги Георгиев е поставил джакузи в кабинета си, съобщи бургаският сайт periscop.bg.

Сайтът се позовава на възмутени учители и служители в учебното заведение. Те споделили, че Георгиев си позволил волността преди година и сега редовно ползва екстрата в личния си кабинет.

"Новината" бе подета от друг бургаски сайт - tribunaburgas.bg, който дори поздравява periscop.bg и го поздравява със старта му в деня на публикацията - 9 април.

Каква е истината за джакузито обаче? Директорът Георги Георгиев категорично отрече да има джакузи в кабинета си. Нещо повече - той ни изпрати галерия от снимки, които доказват, че в кабинета му няма джакузи. Няма и в училището. Има тангентор на 5-я етаж, който се използва от възпитаниците на спортното училище след тренировки.

А кабинетът на директора е на 4-я етаж, далеч от възстановителния център.

Заради публикацията министърът на младежта и спорта Красен Кралев е изискал светкавично обяснение от директора Георгиев. Въпреки започналите великденски празници училището е било отворено, за да се направят снимки, доказващи лъжата в публикацията на periscop.bg.

Сайтът обаче дори цитира изказване на директора, в което той признава, че джакузито е монтирано в кабинета му, защото другаде нямало място.

Директорът категорично отрече да има джакузи в кабинета му и да е разговарял с журналисти по тази тема.

Опитахме се да намерим журналистите, подготвили материала, но се оказа невъзможно. И сайтът periscop.bg, и tribunaburgas.bg, който го цитира и поздравява, не са посочили никакви телефони за връзка.

Ето какво пише наклеветеният служител до министъра на спорта:

Относно злонамерената статия в интернет за джакузи в работния ми кабинет давам следните разяснения:

През тази учебна година завършва първият випуск на учениците обучавани по учебния план по Рамкова програма „В” с трета степен на професионална квалификация по професията „Помощник-треньор”. По този учебен план в ХІІ клас има предвидени 26 часа по предмета „Спортен масаж”.

Училището има сформирано Олимпийско звено с включени в него 50 ученици –държавни шампиони и медалисти от международни първенства. Интензивният учебно-тренировъчен процес на тези ученици изисква и търсене на по-ефективни форми на възстановяване.

В тази връзка още през 2012 г. възникна необходимостта от създаване на Възстановителен център в училището, който да спомогне за по-доброто възстановяване на учениците- спортисти, както и осигуряване условия за прилагане на практически занимания по Спортен масаж от бъдещите помощник – треньори.

В отговор на няколко мои докладни записки от Министерството на младежта и спорта безвъзмездно ми бяха осигурени и изпратени една масажна кушетка и една тангенторна вана ( втора употреба ). Същите бяха монтирани в специално отремонтиран за тази цел кабинет на V-я етаж, където се намират стаите от общежитието на учениците ( директорският кабинет се намира на ІV-я етаж).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини