Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Няма как да защитим интересите на ЕС на Балканите, ако не защитим добрите отношения между Турция и Русия (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Арестуваха четирима мексикански полицаи за отвличането на трима италианци

Руснаците без национален флаг и на закриването на Олимпиадата, реши МОК

Археолози откриха древен некропол в Египет

В Южна Корея пристигна севернокорейска делегация на високо равнище

Мексиканският президент отлага визитата си в САЩ заради напрегнат телефонен разговор с Тръмп

Диетолог: Злоупотребата с великденските яйца може да предизвика алергична реакция на тялото

“Злоупотребата с великденските яйца може да доведе до алергична реакция на тялото. Това може да се дължи на некачествена боя, която е използвана за боядисването на яйцата”. Това каза диетологът Грета Узунова, цитирана от “Фокус”.

”Важно е великденските яйца да бъдат пресни. Не е хубаво те да бъдат съхранявани извън хладилника повече от 1-2 дни. Дори след като са боядисани е добре те да бъдат съхранявани на хладно”, добави Узунова.

Традицията на празника изисква на трапезата да присъства агнешко месо. По думите на Узунова, то съдържа много полезни вещества. Ако сложеното на трапезата агне е добре отглеждано и хранено, то ще предостави на организма ни дори още по-качествени вещества. На празничната трапеза трябва да присъстват и зелени продукти. Такива са спанакът, пресният лук, зелената салата и репичките например.

”Всички тези съчетания на въглехидратите от месото с полезните вещества на зеленчуците са много полезни за нас, особено след дългия Великденски пост”, допълни още Грета Узунова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.