Патриарх Неофит: Само вярата ще внесе в сърцата ни мир

Днес е Велика Събота - последният ден от Страстната седмица. Според православието, денят е свързан с погребението на Исус. Всички църкви у нас са в очакване на благодатния огън. В храмовете вече се отслужват литургии.

В 9:00 часа започна празничната литургия за Велика Събота в митрополитската катедрала „Света Неделя”. Това е денят, свързан с оплакването и погребението на Исус. Литургията продължи около два часа като на нея присъстваха десетки вярващи и патриархът на Българската църква – патриарх Неофит.

„Всички, които обичат христовото явяване, да празнуват неговото възкресение с радост, надежда и душевна бодрост. С честност, с любов, за да се възцари Христовия мир и радост във всеки дом”, каза патриарх Неофит пред "Нова телевизия".

В благословението си към български народ, патриарх Неофит призова за повече вяра, защото „във времето на несигурност и вражда, в което живеем, само вярата може да ни направи по-силни, по-мъдри и да ни помогне да излезем от злободневните ситуации. Само вярата ще внесе в сърцата ни мир, в обществото ни съединение и ще събере враждуващите”.

Тази вечер в 23:30 часа патриарх Неофит ще оглави благослужението в храм-паметника „Ал. Невски”. Малко преди това се очаква от Йерусалим да пристигне Благодатният огън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини