“Херта” спря “Байерн” за рекорд

Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Диетолог: След дългите пости трябва много да се внимава с месото

След дългия Великденски пост захранването на организма с месо трябва да става много внимателно и плавно. Това каза в интервю ”Фокус” Грета Узунова, диетолог. Причината за това е, че тялото не е получавало достатъчно белтъчни в продължение на шест седмици.

”Особено последната седмица от поста е изключително строга. На Великден трябва да се внимава дори и с яйцата. Не трябва да прекаляваме с бройката на изядените от нас, тъй като това би било стрес за организма ни”, добави Узунова.

Прекомерно голямото количество изядено месо може да доведе до болки в корема и усещане за преяждане. ”Както заради Великденските пости някои храни излизаха плавно от менюто на хората, така и сега същите храни трябва отново да навлизат плавно и поетапно в нашето ежедневие”, допълни още Грета Узунова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.