След дългия Великденски пост захранването на организма с месо трябва да става много внимателно и плавно. Това каза в интервю ''Фокус'' Грета Узунова, диетолог. Причината за това е, че тялото не е получавало достатъчно белтъчни в продължение на шест седмици.
''Особено последната седмица от поста е изключително строга. На Великден трябва да се внимава дори и с яйцата. Не трябва да прекаляваме с бройката на изядените от нас, тъй като това би било стрес за организма ни'', добави Узунова.
Прекомерно голямото количество изядено месо може да доведе до болки в корема и усещане за преяждане. ''Както заради Великденските пости някои храни излизаха плавно от менюто на хората, така и сега същите храни трябва отново да навлизат плавно и поетапно в нашето ежедневие'', допълни още Грета Узунова.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш