Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Доклад: Гръцката мафия върти по около 3.6 милиарда евро годишно с контрабандни стоки

Организираната престъпност в Гърция върти малко под 3.6 милиарда евро годишно с контрабандни стоки, които играят основна роля, според проучване на Европейската комисия. Това гласи докладът озаглавен “Незаконни пазари на законните фирми: портфейлът на организираната престъпност в Европа”, изготвен от Project OCP, информира “Български новини”.

Организираната престъпност в Европа генерира 110 милиарда евро годишно, което е около 1% от брутния вътрешен продукт на континента. Най-голямата част от него идва от наркотици.

В Гърция, организираната престъпност генерира 3,6 милиарда евро всяка година, което съответства на 1,6% от БВП (през 2010 г.).

Контрабандата на цигари в Гърция носи € 455 милиона годишно. Трафикът на наркотици в Гърция носи много по-малко приходи в организираната престъпност: 54,000 милиона евро на година от продажбите на хероин. 35.0 милиона евро от продажбите на екстази 28,0 милиона евро от канабис и 16 милиона евро от кокаин.

Независимо от факта, че Гърция е основен транзитен пункт, незаконни продажби наркотиците са пропорционално ниски. Най-големите печалби на гръцката мафия идват от фалшиви продукти и са в размер на 1,5 милиарда евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.