Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Благодатният огън бе запален в храма Гроб Господен, идва насам

Благодатният огън беше запален в храма Гроб Господен в Ерусалим, патриарх Ерусалимски Феофил III го предаде на събралите се в храма, предаде РИА Новости.

Благодатният огън символизира Възкресение Христово, за което говори още апостол Петър, и се смята за светиня за вярващите. Появата му в навечерието на Великден с молитвите на патриарха, духовенството и хиляди вярващи се нарича „чудо на слизане на Благодатния огън“.

Благодатният огън символизира Възкресение Христово, за което говори още апостол Петър, и се смята за светиня за вярващите. Появата му в навечерието на Великден с молитвите на патриарха, духовенството и хиляди вярващи се нарича „чудо на слизане на Благодатния огън“.

Всяка година, на Велика Събота, на Божи гроб, от небето, в ръцете на Йерусалимския патриарх пада Благодатният огън. Тайнството е неразгадано. Единствените, които могат да получат небесния огън, са православните, те го предават на другите християнски вероизповедания.

Богослужението започва от сутринта и продължава до вечерта. В храмовете в цялата страна ще бъде разпространен Благодатният огън, който Ловчанският митрополит Гавриил ще донесе от Божи гроб. При слизането на Благодатния огън в параклиса е само патриархът на Йерусалим. Той запалва снопчета от свещи, които изнася на поклонниците. Този огън не излъчва топлина и не изгаря в първите минути след запалването.

Ловчанският митрополит Гавриил замина рано тази сутрин с правителствения самолет начело на църковно-държавната делегация. Довечера самолетът ще кацне направо в София, откъдето свещениците ще вземат и ще разнесат в митрополиите си благодатния огън. Митрополит Гавриил ще отслужи Светата литургия за Възкресение Христово в храма „Света Троица” в Ловеч. От София той ще бъде разнесен по всички градове на страната – Смолян, Велико Търново, Русе, Бургас и т.н.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.