Слънчев Великден с максимални температури между 19° и 24°

През нощта ще бъде ясно с минимални температури между 1° и 6°. Утре ще преобладава слънчево време, над Западна България с увеличения на облачността, предимно средна и висока, но вероятността за валеж е малка. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимални температури - между 19° и 24°, в София около 19°, съобщи „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде слънчево, а вятърът ще е слаб, предимно от запад-северозапад. Максимални температури ще са между 14°-19°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода е 7-8°.

Над планинските масиви от Западна България облачността ще се увеличи, но само на отделни места ще превали. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 12°, на 2000 метра около 4°.

В понеделник ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове и на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, максималните – между 16° и 21°.

Във вторник с умерен и силен северозападен, в Източна България североизточен вятър ще нахлува студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд. В сряда ще преобладава облачно време и на места ще превалява дъжд. Вятърът ще отслабне и в цялата страна ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат още.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини