Вицепрезидентът Маргарита Попова празнува Великден с българите в Испания

От 12 до 15 април вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на работно посещение в Испания, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Днес Попова ще бъде специален гост на Великденското тържество, организирано от българската общност в град Малага, в единственото българско неделно училище в областта Андалусия.

В понеделник в разговор с кмета на Малага Франсиско де ла Торе Прадос вицепрезидентът ще обсъди партньорството между кметството и четирите български асоциации в града. Вицепрезидентът бъде гост в ателието на българския художник-иконописец Александър Тодоров и на кръжока “Слънце”, където се провежда курс по рисуване на български език за деца.

По-късно в театър “Ечегарай” в Малага Маргарита Попова ще открие първото издание на Международния фестивал за изкуства за деца и младежи “Орфей в Испания”. Вицепрезидентът е патрон на събитието, организирано от българския арт-център “Кърнолски” в сътрудничество с местната театрално-музикална формация “Ла кахита музикал” на българката Петя Колева. Във фестивала ще участват деца и младежи от България, Испания, Литва, Латвия, Полша, Грузия, Румъния и Великобритания.

На 15 април вицепрезидентът ще бъде в Мадрид, където ще разговаря с председателя на Конгреса на депутатите Хесус Морено, с председателя на Сената Пио Маркес и с Марина дел Корал Тейес, генерален секретар по въпросите на имиграцията в Министерството на заетостта и социалното осигуряване.

Маргарита Попова ще се поклони пред паметната плоча на писателя Димитър Димов в испанската столица и ще се срещне с българската общност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.