Миков поздравява за Великден: Личната жертва за ближния е най-висш израз на солидарност

„Личната жертва заради ближния и в името на общото благо е християнска, но и универсална ценност – най-висш израз на човешка солидарност. Нека не забравяме, че доброволният ни отказ в полза на другите ни прави по-праведни християни, по-добри хора, по-уравновесена и успешна общност“. Това пише председателят на БСП Михаил Миков в поздравителен адрес за Великден, публикуван във фейсбук. Лидерът на социалистите изпрати и електронна великденска картичка до всички членове с имейл в базата данни на партията.

Ето и пълния текст на поздрава:

Уважаеми сънародници,

Скъпи приятели,

На този светъл християнски празник приемете поздрав и пожелания за здраве, щастие и благоденствие – Вашето и на всички Ваши близки.

Отбелязваме Възкресение Христово като част от нашата българска, православна история, част от духовното и културното ни съхранение като народ. За нас това е не само религиозен празник, а възможност да продължим да бъдем това, което сме – като запазим обичаите и традициите, които сме получили от своите родители и ги предадем на следващите поколения. Само така ще гарантираме, че българският принос и принадлежност към Православния свят ще запазят своето значение.

На Великден нека припомним, че личната жертва заради ближния и в името на общото благо е християнска, но и универсална ценност – най-висш израз на човешка солидарност. Нека не забравяме, че доброволният ни отказ в полза на другите ни прави по-праведни християни, по-добри хора, по-уравновесена и успешна общност. Да си пожелаем да бъдем силни и уверени в това като Спасителя.

Христос Воскресе!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.