Кирил Киров-Японеца: Истинската дума е цигани, а не роми. Бих оглавил партията на Христос

"Аз съм закърмен с вярата. Моят прадядо е бил свещеник. Ние сме християни. Благодаря на Христос, че се смили над мене. Чувал съм за себе си, че съм откачен. Наистина съм откачен - откачих се от сатана и се закачих за Исус Христос." Това каза ромският бос Киро Японеца пред Люба Кулезич. За "На светло" тв водещата направи репортаж от евангелската му църква, в която обявеният за наркобос Кирил се черкува.

Кирил Киров - Японеца бе обект на три покушения. Като по чудо остана жив след изстрел в главата през 2003 година. В момента Киро Японеца е свидетел по делото „Килърите 4”, които са сочени за извършители на покушението срещу него, а организатор на групата е Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродски.

"В църквата се събираме, пеем цяла нощ и вечеряме. Така е от години", каза Японеца.

Кулезич го попипа дали не се обижда, когато го наричат "циганин". "Не се обиждам. Как бих могъл? Истинската дума за циганите е "циганин", а не "ром", отвърна Кирил.

"Бих оглавил партията на Христос, но не да влизаме в парламента, а да влезем всички в Царството Небесно", завърши телевизионната си изповед той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини