Патриарх Неофит: На Възкресение празнуваме победата на живота над смъртта

"Празнувайки Светото Възкресение, празнуваме победата на живота над смъртта. На всички ви желая много радост, благословени домашни преживявания, между най-близките и да усилваме любовта и стремежа към съвършенство". Това сподели след великденската литургия в Храма "Света Неделя", която започна в 11 ч., българският патриарх Неофит, съобщи БГНЕС. Стотици софиянци дойдоха да чуят литургията и да запалят свещички за здраве.

"В дните на най-голямото тържество на нашата вяра, на светлината над тъмнината, нека усилим още повече нашите молитви. Пожелавам на всички обединение във вярата", обърна се той към тях. В храма всеки може да направи дарение, за да подпомогне реставрацията на стенописите, ремонта на сградата, за организирането на трапезария за бедни, а пред него доброволци на Червения кръст събират средства за кампанията си съвместно с българската патриаршия. Те ще бъдат дадени за реставрацията на църкви, за старчески домове, за социално слаби деца и за детски лагер, който заедно със Столична община от Червения кръст ще организират за деца в неравностойно положение. Както винаги, освен по-възрастни хора, към храма по обяд се бяха запътили и много млади семейства с децата си.

Семейните традиции си казват думата, защото децата са добре информирани за празника, за Бога и за най-важните духовни начала от нашата християнска религия. На всички направи впечатление, че тази година Негово Светейшество се спираше почти на всяка крачка след литургията си пред храма за всеки, който пожела неговата благословия, пред всеки, който наклони глава да целуне ръката му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини