Пенсионер спечели живо агне от Великденска томбола

Пенсионерът Атанас Атанасов спечели голямата награда от Великденската томбола, която бе разиграна днес преди обед в Русе. Той отнесе у дома си живото агне, което бе най-атрактивната от всички 100 награди, осигурени от русенски фирми за празника, предаде БГНЕС.

Атанас Атанасов сподели, че не е очаквал да спечели и това е първата му награда изобщо от Великденската томбола, в която е участвал и други години. Той каза, че най-вероятно ще занесе агнето на вилата, тъй като няма как да го гледа на терасата, а каква ще е съдбата му – тепърва ще се решава.

Великденската томбола е част от програмата на традиционното Великденско хоро, което се прави за 15-та поредна година на площада в Русе. То се организира от общината и Фолклорен танцов театър "Найден Киров", които бяха подготвили голяма концертна програма с участие на местните фолклорни състави – ФТТ "Найден Киров" с оркестър, солисти, детски ансамбъл и школа за народно пеене, ансамблите "Здравец" и "Русчуклийче" при Общински детски център за култура и изкуство, както и школата по народно пеене към детския център. Публиката имаше възможност да се включи и в различните конкурси - за най-здраво яйце-борец, най-красиво писано яйце, най-добре аранжирана кошница с яйца и най-хубав великденски козунак.

Преди да започне тегленето на томболата, на площада се изви и голямото Великденско хоро, под звуците на оркестъра на ФТТ "Найден Киров".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони