Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Сидеров: Пожелавам на българите вяра, и с тази вяра да се освободят от страховете си

Лидерът на Атака Волен Сидеров направи следното обръщение на Великден:

„Възкресение Христово е най-великото събитие във видимия и невидимия свят. Но ние трябва да помним, че преди Възкресението имаше неописуемото страдание и кръстните мъки на нашия Господ в човешки образ. Жертвата на нашия Господ в човешки образ даде възможност на човечеството да се върне към него, да бъде едно цяло с Бог. Тази възможност ние хората я загубихме с грехопадението и я получихме с кръстната смърт и Възкресението Христово.

Дали я осъзнаваме, дали ще се възползваме от тази възможност, дали въобще я оценяваме, това е друг въпрос. Но това е въпрос на нашата свободна воля. Дали българите в момента осъзнават тази възможност, която ни е дадена, дали я оценяват, например тези хиляди българи, които с автомобилни потоци се отправят към Турция или други екзотични държави, за да отбележат Великден. Аз не знам дали я осъзнават и не ми е дадено да съдя. Или пък тези българи, които приемат Великден като своеобразен бирфест, селски събор с надпиване и надяждане. Аз не знам и не ми е дадено да съдя.

Дали властниците осъзнават тази възможност? Тези които имат цялата власт в държавата, тези които причиняват злини на собствения си народ? Дали те осъзнават тази възможност? Аз не знам и не ми е дадено да съдя.

Но това, което ми е дадено е да мисля и да чувствам. Правя го повече от 25-26г, може би. И да казвам това, което мисля и чувствам. Винаги съм заемал позиция, която идва от сърцето ми, това което ми казва сърцето. Разумът може да сбърка, сърцето – не. Аз помня един Великден през 1999г. когато НАТО-вските, американските убийци бяха написали върху ракетите си „За вашия Великден” и ги пуснаха срещу един братски православен народ. Целеха жилища, училища, болници, убиваха наред безмилостно. Тези НАТО-вски, тези американски убийци сега са тук в България. Имат своите бази, ставарват техника, въоръжават се. Готвят се да убиват отново. Защо няма обществена реакция? Не знам, вие кажете. Вашата съвест трябва да отговори на този въпрос. Защо е спокоен българинът? Защо не се вълнува от това? Аз не знам, не мога да съдя. Вие кажете, вие решете. Но днес е велик празник. На този велик празник пожелавам на всички българи у нас и зад граница на първо място вяра, и с тази вяра да се освободят от страховете си. Христос Воскресе.”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете