Пострадала при атентатите в Мадрид българка загубила парите от обезщетението

Българка, пострадала при терористичните атаки в Мадрид преди 11 години не иска да се завърне в България, а остава в Испания. За съдбата й и за причините, довели до решението на емигриралата жена разказва репортаж на Нова телевизия.

Елка Славова пристигнала в Испания само четири дни преди атентатите и попаднала в един от вагоните, където терористите поставили взрив, но оцеляла с рана на главата и засегнати шийни прешлени.

„Жалко за хората, които загинаха във влака, повечето бяха млади хора”, каза българката. Самата тя започнала нов живот след 50-годишната си възраст, след като Испания й платила обезщетение. „Първото нещо, което направих с тези пари, бе да погреба родителите си, притесняваха се че нямат средства да си осигурят това”, разказа Славова.

Тя загубила голяма част от средствата при децата си- дъщеря и син. Дъщерята станала поръчител на своя приятелка и се наложило да платят на банката недостигащите средства. Синът й пък се развел и загубил купения от Елка апартамент.

„Живот в България няма, при тези пенсии и заплати просто не може да се живее човешки”, смята Славова. Според нея, затова връщането й в родината не е актуално за нея и едва ли някога ще се случи. Ще остане в Мадрид, където гледа възрастна испанка и преживява по-добре, отколкото в родния Троян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини