Българинът, приет във всички престижни университети в САЩ: Чувството е невероятно

Майката на приетия във всички престижни американски университети Стефан Стойков работи като чистачка, самият той отива в САЩ на осем години, когато е във втори клас и не знае думичка английски. Това стана ясно от репортаж на Нова телевизия.

Сега обаче, след 10 години, нещата са коренно различни. Българинът подава документи и според резултатите си от тестовете е приет във всички университети, в които е кандидатствал. Той все още не е избрал къде да учи, но със сигурност ще прецени възможностите си съвсем реално.

„Невероятно е чувството такива престижни университети да те агитират да се запишеш в тях, а не обратното - ти да се молиш да те приемат”, казва Стефан. Според него, примерът на майка му, която всеотдайно се е грижила за него и се е трудила, за да може той да учи, го е вдъхновил за постигането на добрите резултати.

Стефан не отхвърли възможността да се върне след завършването на висшето си образование в България. Той каза, че у нас е трудно да се реализираш и това е проблем, но ако има вариант, ще се върне да работи у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл