Утре температурите падат, на места ще вали

През нощта от север, северозапад облачността ще се увеличи. Минималните температури ще са между 7° и 12°.

Утре ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, на повече места в южните и източните райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - до силен северозападен, в източните райони – североизточен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижат, максималните ще са между 14° и 19°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява дъжд. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максимални температури между 14° и 19°. Температура на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, над 2000м – и сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200м ще е около 10°, на 2000 м около 1°.

В сряда ще е почти без валежи, а и вятърът ще отслабне. От северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността и повишение на температурите. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и бързо ще се затопля. Втория ден максималните температури ще са 20°-25°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето