Буфон излекуван и готов за четвърта битка с Бербатов

„Ювентус“ приема „Монако“ в първи четвъртфинал за Шампионската лига във вторник, а новината на деня в Торино бе възстановяването на асовете Джанлуиджи Буфон и Карлос Тевес за мача. „Монако“ тръгна за Италия с опитните Жереми Тюлалан и Рикардо Карвальо, също преодолели проблеми с травми.

Буфон даде интервю за френския в. „Екип“ и каза: „Ще пазя, поне докато съм номер едно – надявам се да е до 40 години“. Легендарният 37-годишен страж се готви за четвърта пряка битка с Бербатов.

Досега българският нападател се е изправял три пъти срещу Джиджи, но без да му вкара гол. През 2002-ра „Байер“ с Бербатов като титуляр бие „Юве“ с Буфон с 3:1. На Евро 2004 Италия ни победи с 2:1, като нашият номер 9 изработи дузпа, но я вкара Мартин Петров. А през 2009-а ни биха с 2:0 точно в Торино в световна квалификация, пак останала безголова за Бербатов.

Димитър излиза в петия си четвъртфинал в Шампионската лига 1469 дни, след като игра 12 минути срещу „Челси“ за „Манчестър Юнайтед“ (1:0) в Лондон през 2011-а. Това е последното му участие на този етап в турнира.

Общо Бербатов стига за 21-ви път на четвъртфинал в който и да е турнир в кариерата си.

Това прави по 1,23 участия на сезон на такъв късен етап в надпревари за купи за 17 години в професионалния футбол. Дебютът му е за ЦСКА срещу „Миньор“ (4:1 и 2:1) в турнира за Купата на България през 1999 г.

„Монако“ има друго сериозно притеснение – черната статистика от гостувания в Италия.

При 6 визити на Ботуша тимът е вкарал 2 гола, допуснал е 13 и никога не е печелил. Единственото реми е 0:0 с „Рома“, като то бележи и елиминиране на италианците – нещо, което „Монако“ не е успял да постигне в останалите случаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят