Прокурорски шофьор блъсна колоездач, луд засича мотористи (ОБЗОР)

Шофьор в Софийската районна прокуратура, представил се за прокурор, блъснал с личния си автомобил колоездачка край Нови хан и започнал да сипе заплахи срещу нея и придружаващите я велосипедисти.

За случилото се в събота алармира във фейсбук Атанас Петков. Той заснел клип, на който се вижда лют спор между колоездачите и „прокурора“. Според Петков шофьорът блъснал велосипеда на момичето нарочно. “Последва саморазправа, като шофьорът ведро заплашваше всички, че бил прокурор и щял да ни е.. майките, кълнейки всички да пукнем. Докато звъняхме на тел. 112, “прокурорчето” се опита да изпогази всички и избяга”, пише авторът на клипа.

От прокуратурата потвърдиха за случая, но уточниха, че не става дума за прокурор, а за шофьор. Оттам увериха, че срещу него ще започне дисциплинарно производство, а вероятно и дело за хулиганство. “Ръководството на прокуратурата поднася извинения”, се казва още в съобщението.

Междувременно кадри на друг пътен инцидент се появиха във фейсбук. От клипа, заснет от Ангел Ангелов, се вижда как бял голф засича мотора му в Кресненското дефиле и се опитва да го изтласка от пътя. После голфът се прибира вдясно, създавайки впечатление, че дава път на моториста. Когато Ангелов отново предприема маневра, голфът завива рязко вляво и го блъска. След появата на клипа във фейсбук се появи и друг, който показва как бял голф се разминава на косъм с различен мотор, навлизайки в насрещното платно.

Водачът на голфа Павлин Деспотов от София е задържан и настанен в психодиспансер. Страдал от психично заболяване. Рокери от Благоевградско подозират, че той е отговорен и за смъртта на момиче, загинало по подобен начин през 2013 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право