Заловиха ало измамник, обрал 43 445 лв. от пенсионери

Вучич кани Путин да посети Сърбия

Съмнения в ГЕРБ, дали ветото на Радев не е свързано с Елена Йончева

Бизнесът в Търговище посочи какви специалисти са му нужни

Университети и бизнес обсъждат сътрудничеството си в София

Златни и сребърни накити за над 30 000 лв. откриха в бельото на румънка на “Лесово”

Васил Велев, АИКБ: Преминаваме към жълта степен на готовност за протести заради цената на тока

Договаряме със Сърбия изграждането на железопътната инфраструктура по Коридор 10

С 50 лева се увеличава стипендията за докторантите

Мариана Коцева оглави Евростат

Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

С 12 000 лв. поевтинява менюто за полетите на властта, спират алкохола на борда

Снимка: Уикипедия

Нова обществена поръчка за кетъринг на самолетите на властта обявиха преди Великденските празници от “Авиоотряд 28”. Този път цената от 48 000 лв., с ДДС е намалена на 36 000 лв., с ДДС, предаде БГНЕС.

Новата обществена поръчка е обявена след настояването на министър-председателя “занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани”.

До 21 април 2015 г. от “Авиоотряд 28” ще очакват оферти за осигуряването на кетъринг за правителствените самолети “Еърбъс”, “Фалкон” и три хеликоптера, които се ползват от президента, премиера, министрите, депутатите и високопоставени държавни служители. Занапред те ще трябва да се лишат от употребата на аперативи по време на полет, защото от менюто са отпаднали алкохолните напитки – 12-годишното уиски, лондонският джин, руската водка и ирландският ликьор със сметана. Няма ги октоподите, омарите, калмарите, скаридите, синьото сирене и телешките медальони, както и екзотичните за нашите географски ширини плодове – манго и папая.

Очевидно документацията за обществената поръчка този път е съобразена и с изискванията на транспортния министър Ивайло Московски, който след реакцията на премиера Борисов, заяви: “ще кажа да направят едно нормално меню за “Авиоотряд 28″, да не дразнят хората, но няма и да е другата крайност –пръжки, сланина, домашна ракия или туршия”.

Единственият алкохол на борда, според заданието ще е бирата, която трябва да е в кенчета от 330 мл. и да е българска. Занапред летящите със самолетите на властта ще се хранят и с предимно български продукти – колбаси, сирена, става ясно от “списъка на номенклатурите за доставка на хранителни продукти и безалкохолни напитки”. Основните ястия ще са английска и континентална закуски и сандвичи. Салатите ще са шопска, гръцка и мешана. Значително е разширено вегетарианското меню, което почти отсъстваше при предишната поръчка, която залагаше повече на морските дарове и рибата. Занапред на борда на правителствените летателни машини няма да се предлагат рибни и морски деликатеси, става ясно още от списъка с продуктите, но за сметка на това ще има малки банички със сирене и четири вида кроасани, които ще могат да се поемат с айран. След като по думите на транспортния министър, “премиерът яде по една-две ябълки, когато лети с “Авиоотряд 28”, в заданието на поръчката са предвидени и от двата вида – червена и зелена ябълки. За любителите на сладкото, в менюто са оставени тортите “Гараш” и “Сахер”, както и чийз-кейка.

Крайният резултат от редукцията на менюто в самолетите и хеликоптерите на властта е намаляване на стойността му с 12 000 лв. за период от една година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете