Шефът на КЕВР: Увеличението на цената на тока не може да реши проблемите на НЕК

За да вярват хората на енергийния регулатор, той трябва да бъде независим - както политически, така и корпоративно. Това може да стане, ако се спазва закона, заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов. "Регулаторът трябва да повиши своя собствен авторитет чрез индивидуално гласуване, за да могат да видят хората кой как защитава техните интереси", добави той.

По думите му при предишното ръководство, въпреки намаленията на цената на тока, ДКЕВР не се е ползвал с високо обществено доверие. "Ще положа всички усилия да защитя интереса и на сектора и на потребителите. Увеличението на цената на тока не може да реши проблемите на НЕК. А и българските граждани не са виновни за натрупаните огромни дългове заради неосъществени мегапроекти", каза Иванов. Той заяви, че ще направи всичко възможно да няма поскъпване на тока от юли.

Иван Иванов посочи, че подписаните споразумения за промяна на договорите с ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3 спестява на НЕК още близо 100 млн. лв. годишно нови дългове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес