Меган Маркъл се похвали с наедряло коремче

Правим с Китай евтини автобуси на ток

Извергът от хотела: „Трябваше да го направя“ Забил ножица в окото на жертвата, защото се подразнил, че е останало отворено

БАБХ проверява случая с хранително натравяне на ученици от Варна

По 300 евро бонус предложи френското правителство на полицаите, мобилизирани за протестите на „жълтите жилетки“

Шефът на БАБХ д-р Дамян Илиев: Не купувайте храни от багажници на коли и крайпътни търговци

Франция въвежда данък за технологичните гиганти Кръстен е ГАФА - на Гугъл, Епъл, Фейсбук и Амазон

Градският ученически парламент в Търново дари обувки, дрехи и играчки на детски център Членовете събраха над 3200 лева за благотворителната кауза за малчуганите в с.Ново село

Столичната полиция издирва Стефан Манчев

Шеф на „Герена“: „Левски“ няма да последва съдбата на ЦСКА

Заев и Ципрас с номинация за Нобел за мир (ВИДЕО)

Моуриньо похарчи половин милиард евро

Меси с пета „Златна обувка“

ФИФА въвежда нови правила

„Репортери без граници“ включи Виктория Маринова в годишния списък с най-тежките убийства на журналисти Организацията "все още разследва" разкритото престъпление

Нивата на реките продължават да се понижават

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ- БАН) днес ще има превалявания от дъжд , на места в Южна и Източна България. Количествата ще са от 1 до 5л/кв.м, на места в източните райони и в Родопите до 10-15 л/кв.м . Утре ще е почти без валежи. В четвъртък – без валежи. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

През изминалото денонощие тенденцията за понижение или задържане на речните нива в страната ще се запази. Водните количества на почти всички наблюдавани реки са над праговете за високи води.

Дунавски басейн: регистрирано е несъществено повишение с + 34 см на река Осъм при с. Изгрев. Нивата на останалите наблюдавани реки в басейна са се понижавали с до – 44 см.

Черноморски басейн: нивата на наблюдаваните реки са се понижавали с до -6 см.

Източнобеломорски басейн: речните нива са се понижавали с до – 12 см.

Западнобеломорски басейн: колебанията на нивата във водосборите на реките Места и Струма са в границите – 6/+4 см.

В резултат на метеорологичната и хидрологична обстановка, тенденцията за понижение и задържане на речните нива ще се запази. В резултат на остатъчно снеготопене, породено от високите температури, прогнозираните количества валежи от дъжд и оттичането на реките към устията им, са възможни краткотрайни, несъществени повишения на речните нива днес и утре.

Дунавски басейн: повишения са възможни в горните течения на реките Огоста, Искър, Осъм и Янтра и в долното течение на Русенски Лом.

Черноморски басейн: възможни са повишения в горните течения на Добруджанските реки и реките Провадийска, Камчия, Айтоска, Факийска.

Източнобеломорски басейн: възможни са краткотрайни повишения на нивата в долното течение на река Тунджа, в горното и средно течение на Марица и по родопските й притоци и в горното течение на река Арда.

Системата за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа на НИМХ-БАН прогнозира:

Река Марица

Водните нива в басейна на реката ще са под праговете за предупреждение.

Река Тунджа

Нивото на реката при Ямбол продължава плавно да се понижава, като през следващите дни по прогноза ще се задържи над жълтия праг (предупреждение). При Елхово реката е над оранжевия праг (риск за тревога) и по прогноза се очаква да продължи да се понижава до 18 април, когато ще се задържи непосредствено над оранжевия праг (риск за тревога).

Системата за ранно предупреждение за водосбора на река Арда на НИМХ-БАН прогнозира: в басейна на реката водните нива ще са под праговете за предупреждение.

Западнобеломорски басейн: очакват се повишения в средните течения на реките Места и Струма.

Внимание за водосбора на река Тунджа.

В направените прогнози не се отчита влиянието и ретензионната способност на язовирите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.