Цветан Цветанов: Да се подготвим за фалшивите новини и спекулации от нашите опоненти Руски дипломати ще се гонят само при заплаха за националната сигурност, каза в Поморие зам.-председателят на ГЕРБ

С кого пие всеки втори в България?

Художник от Търново дари Цветан Цветанов със своя картина

ГДБОП закопча разпространител на филми с насилие над непълнолетни

По-високи глоби на пътя в Гърция: 1500 евро за пушене в кола с дете, 2000 – за антирадар Отпада намалението от 50% при плащане до седмица

Хванаха дилър номер едно на хероин в Пазарджишко

Борисов иска най-тежки наказания за пробива на ГКПП Аерогара София

Издирван за убийство грък заловен на летище София

Външно министерство: Няма решение за гонене на руски дипломати

Почина общинският съветник от БСП Марин Стоянов

Общински съвет по наркотични вещества и Православен информационен център на Неврокопската митрополия проведоха базар „От сръчните ръце на мама“

Цветанов: Няма данни, които да налагат изгонването на руски дипломати от страната

Славчо Велков: 47 израелски граждани искат над 200 млн. лв. компенсации заради атентата в Сарафово

Финландия получи от Испания искане на екстрадиция на Пучдемон

Нощните влакове ще пристигнат с час по-късно заради смяната на часовото време

Пламен Русев, инвеститор и създател на Webit: CEEDS’15 by Webit ще асоциира България с иновации

– Господин Русев, какво очаквате от присъствието на поредното Webit събитие на еврокомисаря по единния дигитален пазар Андрус Ансип?

– Присъствието на г-н Ансип, който е и заместник-председател на Европейската комисия, на CEEDS’15 by Webit (www.webit.bg), е чест и признание лично за мен като основател и председател на борда на глобалните събития Webit и е възможност за България да бъде асоциирана за пореден път с иновации и технологии.

Малко предистория – Андрус Ансип като премиер на Естония е първият човек в света, направил дигитална трансформация на цяла една държава. В настоящата си роля той е може би най-важният европеец и чертае бъдещето на Европейския съюз като единен дигитален пазар. Това означава, че всеки българин от всяка една точка на страната може да доставя стоки и услуги дигитално по същия начин, по който го прави някой в центъра на Лондон, подчинявайки се на едни и същи закони и регулации. Това за бизнеса в България означава отворен пазар от над 300 милиона потребители онлайн.

– Какво очаквате от присъствието на лекторите от толкова известни компании?

– Ключовите думи тази година са “дигитална трансформация”. Светът се трансформира, бизнесът още по-бързо. Събитията Webit са прозорец към настоящето, което бизнесът и хората не виждат, улисани в ежедневието си.

Присъствието на CEEDS’15 на всички тези лидери – управляващи директори, директори иноватори, вицепрезиденти на глобални и регионални компании като Forbes, Philips, SAP, Microsoft, Google, Cisco, Intel, MecGlobal, GroupM, Warner, Ford, фармацевтични, рекламни, технологични, автомобилни, финансови, образователни и други, прави CEEDS’15 by Webit събитието, на което високият и средният мениджмънт е добре да прекарат 2 дни в слушане на дискусии, представяния на успешни практики и да водят лични разговори с тези световни лидери.

– Как според вас би могла да се убеди една малка фирма да ползва BigData?

– Да познаваш до най-малки детайли навиците на клиентите си, да знаеш степента на удовлетвореност от продуктите и услугите си – и всичко това обосновано с цифри, а не с интуиция… Да използваш парите и служителите си по точно предназначение с точни задачи, а не да пръскаш време, пари и други важни ресурси за нещо, което работи на принципа на пробата и грешката. Ако това не е достатъчно убедително, значи тази фирма няма да я чуваме и виждаме в близко бъдеще.

– Къде ще е следващият Webit и какво да очакваме от него?

– Както може би знаете, глобалните събития Webit имат своето начало от България преди 7 години, но вече са сред най-големите в света. На 21-22 април в София е европейското ни събитие CEEDS’15, в средата на месец май в Дубай е събитието ни за Близкия изток и Африка, следват събитието DIGIT за Югоизточна Азия и глобалното ни събитие, което е мост между Европа, Близкия изток, Африка и Азия – Global Webit Congress в Истанбул на 7-8 октомври, което се посещава от 10 000 бизнес лидери от 110 държави от цял свят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.