Хилъри Клинтън започна кампанията си с критика срещу големите заплати

Кандидатът за президент на САЩ Хилъри Клинтън, подложена на натиск от лявото крило в Демократическата партия да води агресивна кампания срещу неравенството на доходите, изрази притесненията си от големите заплати, получавани от някои изпълнителни директори, съобщи Ройтерс.

Клинтън, която се готви за участие в президентските избори през 2016 г., заяви че семействата в САЩ все още изпитват финансови затруднения. В същото време средният главен изпълнителен директор получава близо 300 пъти повече, отколкото средния работник, подчерта тя.

Забележката на Клинтън, направена в електронно писмо до нейни поддръжници, беше неочаквана поне за прогресивните избиратели. Те смятат подобни изказвания за признак, че Хилъри може да се отклони от центристката политика, към която се придържаше нейният съпруг Бил Клинтън по време на своя президентски мандат.

Различията в доходите в САЩ се увеличиха драстично през последните десетилетия, отбелязва Ройтерс.

През 1965 г. средният изпълнителен директор е печелел 20 пъти повече от средния работник. През 2013 г. директорът е получавал близо 300 пъти повече от работника си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.