Гърция отрече слуховете за фалит

Гръцкото правителство опроверга поредните публикации в западни медии за скорошен банкрут на Гърция и извънредни парламентарни избори, съобщи РИА Новости.
Британският вестник Financial Times с позоваване на източници, добре „осведомени за плановете на гръцките власти, съобщи, че правителството на страната се подготвя да обяви банкрут по държавния дълг, ако не постигне с международните кредитори до края на април.

„Гърция, отново за разочарование на някои, не се подготвя за фалит. Преговорите вървят с пълен ход към взаимно изгодно решение” – заявили за журналисти от гръцкото правителство в отговор на публикацията на Financial Times.

Гърция планира до 24 април да се договори с кредиторите за междинно споразумение, по което да продължи финансирането на страната до постигане на договореност за преструктуриране на дълга. Гърция още не е получила 7,2 млрд евро в рамките на действащата програма за помощ. „На 24 април няма да настъпи краят на света” – е заявил представител на гръцкото правителство.

„Такива публикации подкопават преговорите и Европа” – са заявили от финансовото министерство на Гърция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят