Как да убием лъжливия глад

Казват, че чувството на глад е фалшиво, ако сме яли 3-4 пъти през деня достатъчно количество и разнообразна храна. Това определение дава възможност за доста субективизъм при преценката. А и когато ни нападне неконтролируемото желание да се натъпчем на момента, обикновено хич не ни е до пресмятане на калории.

Повечето от нас безпогрешно разпознават фалшивия от истинския глад и даже са наясно какво провокира стремежът да напълним стомаха си до отказ. Отключват го емоционални или семейни причини. Ядем и преяждаме, когато сме обидени, излъгани, разочаровани. От скука и по навик. Като заместител на други удоволствия, които ни липсват. Всеки си знае, даже ако не иска да го признае дори пред себе си.
Триковете за усмиряване на лъжливия глад и намаляване на апетита са многобройни, но не правят борбата ни по-лесна, даже докато ги четем огладняваме още повече.
Първото, което трябва да направим, за да победим фалшивия глад, е да се спасим от чувството за вина – че сме несериозници без капка воля, че сме обречени да изпуснем контрола над живота си, след като не ни се удава да контролираме едно толкова просто нещо като лакомията.

Второто – да потърсим квалифицирана помощ за справяне с проблема. Понякога решението може да бъде изненадващо просто и после да се чудите защо напразно сме се мъчили толкова време.

Конкретен пример е Калорекс - природен продукт за намаляване на теглото по естествен, здравословен начин, без гладуване и без да се наблюдават странични действия. Това, което го отличава от всички останали препарати е ефектът му да убива фалшивия глад благодарение на една от съставките си - хром пиколинат. Тъй като учените доказаха, че именно недостигът на хром причинява функционални смущения в центъра на апетита и предизвиква „фалшиво” чувство за глад.
След като кажем „Стоп!” на фалшивото чувство за глад ще ни се прииска да продължим и да свалим омразните вече натрупани килограми. Какво още може Калорекс? Да ни помогне да отслабнем. Просто трябва да приемаме по една капсула два-три пъти дневно, половин час преди хранене.

Всяка капсула Калорекс е комбинация от две взаимно потенциращи се съставки - екстракт от Garcinia Cambogia и хром пиколинат. Те допринасят за избирателното намаляване на образуването на мазнини и увеличение на изгарянето им, като имат щадящо белтъчините действие. Потискат апетита и елиминират чувството на фалшив глад, увеличават основната обмяна. Понижават нивото на триглицеридите и холестерола и регулират кръвната захар.

След прилагане на Калорекс в продължение на осем седмици, теглото намалява с над 5 kg. Калорекс осигурява по-стриктно придържане на отслабващия към предписаната диета и по-голяма жизненост.

Саloгех® е търговска марка на фирма БОРОЛА.

За консултация с лекар специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА,

София 1202, ул. Цар Симеон - 52,

тел.: 02 / 983 62 03, е-mail: оffice@bогоlа.соm, www.calorex.bg.

Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве