УЕФА събира Роналдо и Меси в един отбор

Европейската футболна централа УЕФА обмисля идеята за организиране на "Мач на звездите" по подобие на този в НБА, съобщи "Мундо Депортиво". Става въпрос за приятелска футболна среща, целяща на първо място забавление и зрелище за публиката. В баскетбола именно феновете избират кои играчи да попаднат в двата звездни състава. УЕФА също възнамерява да остави избора на зрителите. Баскетболният "Мач на звездите" е между състезатели от Западната и Източната конференции.

Футболните ръководители смятат да направят разделение "север - юг". В северните лиги ще попаднат Англия, Германия, Русия и пр. Южните първенства ще са испанското, френското, италианското и т.н.

Така изглежда повече от вероятно двете най-големи звезди на футболната игра Лионел Меси и Кристиано Роналдо да бъдат събрани в един отбор. "Мундо Депортиво" избра примерни състави за планирания звезден сблъсък. В южния отбор са посочени играчи като Меси, Роналдо, Златан Ибрахимович и Неймар. Северните лиги могат да отличат футболисти като Ариен Робен, Анхел ди Мария, Алексис Санчес, Серхио Агуеро и Еден Азар. За момента развитието на проекта е на етап "идея". Най-рано този план може да се реализира през 2017 година. УЕФА е привлечена от идеята с цел повишаване интереса на футбола и, разбира се, с цел многомилионни печалби от телевизионни права.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт