Дете падна в река навръх Великден, оцеля по чудо

Мездра се размина на косъм с трагедия навръх Великден, съобщи „Конкурент“. Момче на 9 г. едва не намерило смъртта си на най-светлия християнски празник, докато си играело с приятели. Малчуганите тичали около моста на река Моравишка, която минава през железничарския град, когато едно от тях паднало във водата и едва не се удавило.

Според една от версиите, хлапетата използвали топлото време и решили да се изкъпят в плиткия водоем. Слънчевото време подлъгало децата, че водата вече става за къпане и тийнейджърите се юрнали да скачат вътре. 9-годишният Преси Х. се хвърлил в студената вода и се вцепенил.

„Вкоченило се от студ и започнало да се дави“, разказаха хора от града.

Цяло чудо било, че възрастни хора чули писъците на децата и дотичали да спасяват малчугана.

„Хората веднага се спуснали да го вадят от водата и да му правят изкуствено дишане. Подали са и сигнал на центъра за спешна медицинска помощ, които също пристигнаха на място“, разказаха още очевидците на инцидента.

Въпреки светкавичната реакция на лекарския екип, хората вече били спасили живота на давещото се дете. След инцидента момченцето е оставено под лекарско наблюдение във врачанската болница.

Жителите на Мездра разказаха и друга версия, според която Преси е паднал неволно в реката, а не е скочил, за да се къпе.

„Лятото тук е пълно с деца и младежи, които влизат във водата, за да се къпят“, казаха хора от железничарския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони