Дани де Вито получи наградата за цялостно творчество на фестивалa в Сан Себастиан

Уникалният Музей на Луната идва в Европа (ВИДЕО)

Италия прие закон за по-лесно депортиране на мигранти

Реален или виртуален музей – решават в МУ–Пловдив в Нощта на учените

Отбелязвят нощта на прилепите в Търново Сред организатори са Пещерен клуб „Дервент” и Ученически спелеоклуб „Проф Рафаил Попов“

Борисов поздрави Тръмп на форума в Ню Йорк (СНИМКИ)

Разширяват социалните услуги в Габрово по проект за близо 300 000 лева Създава се „синя стая” и сензорна градина

Бербатов се обяви срещу агресията: Проблемите на пътя решавайте с усмивка

Прекършен от вятъра клон падна върху автомобил в София (СНИМКИ)

„Металика“ обявиха датите за турнето си в Европа

Руският посланик на възпоминателна церемония в село Душанци

САЩ не успели да запълнят свободните места в армията през 2018 г.

Бурният вятър събори дървета и отнесе покриви в Северозападна България Най-тежко е положението в Монтанско

Младежка геосфера отвори врати в Шумен

Пишат любовни послания на голямо пано в центъра на Варна

Дядо измамен 27 пъти с 12 500 лeва

Възрастен мъж от Велико Търново 27 пъти е станал жертва на ловък измамник, който го ужилил с общо 12 500 лв. Пенсионерът попаднал в лъжовна схема с даване на пари назаем за сватби, погребения и рушвети на следовател и служителка от КАТ.

Илия Р.се озовал в капана през януари 2012 г. В продължение на 9 месеца той давал различни суми на 26-годишния Бисер Камушев.

Едва през септември същата година старецът се усетил, че е мамен и се ожалил в полицията. На 9 април 2015 г. дръзкият измамник е осъден от Районния съд във Велико Търново на 1,8 г.условно с 3-годишен изпитателен срок. Магистратите постановили младият мъж да върне на дядото отмъкнатата сума. Искът на Илия Р. до 20 000 лв. е отхвърлен.

При разследването на заплетения казус било установено, че 79-годишният старец попаднал на измамниците, докато търсел да наеме строители да му попровят комина на къщата. С услугата се захванали мъж и жена, които не си довършили работата. След това се появил Бисер Камушев, който му искал пари назаем. Единият от сценариите бил за искане на булка. Мошеникът разиграл и драма с две погребения за 5500 лв. на баба и баща.

Един ден на Илия Р. по телефона позвънил следовател. Той обяснил, че Бисер има да получава пари от Германия, но трябвали 460 лева, за да се освободи преводът от 1800 евро. Дядото отишъл във фоайето на Областната полиция във Велико Търново и дал 460 лв. на жена, която се представила за помощник на мнимия следовател.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.