„Барса“ е световен шампион, Пасторе е играч №1

Ерик Кантона измести от заглавията всички превюта на днешния четвъртфинал в Шампионска лига между „Пари Сен Жермен“ и „Барселона“. Лудият французин, който спря с футбола на 30 г. и оттогава е звезда в киното, говори в Шанхай за изкуство и любимата игра.


„Барселона“ стана световен шампион през 2010-а, не Испания – отсече Кантона. - Те спечелиха с 10 каталунци в състава и тази титла е на „Барса“. Кой е най-добрият играч в света ли? Меси или Роналдо? Не, не – за мен името е Хавиер Пастори. Той е пълен с изненади, много изобретателен. Заради него отидох два пъти да гледам мачове на „Пари Сен Жермен“!“.


Кантона не подмина и темата за „Манчестър Юнайтед“, където придоби статут на легенда през 90-те години. „Те отново ще са на върха, рано или късно – каза французинът. - Догодина може да станат шампиони. Добре се връзва „Юнайтед“ с мениджър холандец. Именно Холандия и клубът имат сходна философия. Все още са водещият отбор в града, защото „Сити“ може и да има пари, но няма традициите на „Юнайтед“. Освен това не обръщат толкова внимание на развиването на млади играчи, което е предимството на „червените дяволи“.“


Кантона отхвърли въпроса, който го провокира за новия му филм „Ти и нощта“, определян от критиката като „софт-порно“.


„Порно? Трябва да го гледате – отсече Ерик. - Порното не е естетическо. Това е любовен филм, а любовта е и секс, нали?“.


На терена в Париж любов няма да има, но домакините се надяват на чудотворно възстановяване на Давид Луис, който се сочеше за тежко контузен. Със сигурност не може да играе Тиаго Мота, а Златан Ибрахимович и Марко Верати са наказани. Гостите са без Дани Алвеш, отстранен за 1 мач заради натрупани картони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят