Да се справим с пролетната умора

Спи, движи се, храни се умно!

Въпреки че идването на пролетта означава, че природата естествено се е събудила от зимния си сън, ефектът върху нашето тяло и неговите системи е далеч от възстановяващ.
Познато ни е на всички - общо чувство на умора, раздразнителност, стрес.
Как най-добре да се преборим с това състояние?

Умерена доза физически натоварвания
Това със сигурност е най-добрият начин да преодолеем сънливостта и умората. 30 минути дневно ще са напълно достатъчни. Може да е лека тренировка, разходка на открито или стречинг упражнения.

Повече сън
Добрата почивка играе решаваща роля и е важно да не се преуморяваме с прекалено много часове на физически упражнения.
Трябва да помним, че внезапната промяна в навиците неизменно води до спад в настроението и всевъзможни дисбаланси в тялото.

Да променим храненето
Храните с ниско съдържание на мазнини и приемането на много вода ще ни помогнат да се отървем от токсините.
Витамините и магнезият ще ни помогнат срещу проявата на раздразнителност и безсъние и ще подобрят концентрацията ни.
Особено важен е изборът на природни тоници и добавки, които да възстановят жизнеността ни.
Флавоноидите в състава на прополиса например имат отличен ефект при справяне с пролетната умора. Те притежават нервен тоник, който не позволява да се стигне до сериозен недостиг в тялото на важни витамини (като витамин C). Освен това, повишават хормоналната дейност.
Повечето флавоноиди функционират в човешкото тяло като антиоксиданти. Спомагат за неутрализиране на прекалено реактивните кислород-съдържащи молекули и предотвратяват увреждането на различни части на клетките. Флавоноидите защитават клетъчната структура чрез различни механизми, като един от най-мощните е способността да им да увеличават нивата на глутатион – може би най-силния антиоксидант, забавящ стареенето на клетките, регулиращ метаболизма, растежа и имунната реакция.
Срещу спад на имунитета
Паралелни проучвания, направени в Япония и САЩ, показват, че прополисът силно активизира имунната система. Системното му приемане увеличава производството на специализирани клетки, които увеличават резистентността към инфекции.
Прополисът помага при лечение на алергии
Една невероятна полза за здравето от приема на прополис е успокояването на симптомите на сезонните алергии. Установено е, че потиска значително освобождаването на хистамин - съединение в организма, което ни кара да кихаме, причинява сълзене на очите и хрема. Резултатите от изследванията показват, че прополисът може да бъде много ефективен при облекчаване на симптомите на алергичен ринит.


5 ПЪТИ ПО-СИЛЕН ОТ ОБИКНОВЕНИЯ ПРОПОЛИС

PROPOLIS от NATURALL

100% пречистен

Комбиниран с пчелен прашец

30 меки капсули


• Този продукт не е спиртен извлек или воден екстракт.
• 100% натурален
• Целите парченца прополис са потопени в шафраново олио и защитени в меки капсули.
• Лесен за приемане. Не се цапате, не приготвяте сами разтвор, не измервате количества. Просто приемате 1 капсула всеки ден.

Търсете в аптеките!

www.propolisbg.net


Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве