Зловещи убийци искат оправдателни присъди

Делото за т. нар. “убийство по сицилиански” край река Камчия да бъде върнато за ново разглеждане, а осъдените до живот да бъдат оправдани.

Това поискаха вчера шефът на фирмата за скрап “Трансинс” Николай Николов и още трима негови подчинени пред Върховния касационен съд (ВКС). Според обвинението хората на Николов Ганислав Начев, Илчо Адамов и Мартин Стоименов на 16 април 2007 г. смазали от бой двойката Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова. Завързали крайниците им с тиксо и ги откарали с микробус към брега на река Камчия. Там Николов им наредил да вържат жертвите в сицилианска примка. Тогава палачите оплели с въже краката на Евтимов и Пекова към шията и им закачили по две метални тежести, за да потънат бързо във водите на реката, след което ги хвърлили. Смъртоносният капан бил подготвен, тъй като Евтимов и Пекова завлекли с близо 40 000 лв. фирмата за скрап на Николов.

Вчера адвокатите им бяха единодушни, че решението на Варненския апелативен съд, в което Николов и подчинените му получиха доживотни присъди, не било добре мотивирано. Четиримата осъдени са зад решетките. Решението на ВКС ще бъде ясно до месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право