Румяна Ченалова била с влошено психично състояние

Съдия Румяна Ченалова, която беше обявена за общодържавно издирване, е била с влошено психично състояние. На 6 април се е явила на комисия в Центъра за психично здраве в Стара Загора. Там е изпратена от личния си психиатър, за да бъде удостоверена временната й неработоспособност, съобщи bTV.

„Точно какво е психичното й състояние нямам право да ви кажа, тъй като е лекарска тайна. Комисията установи, че лицето е нетрудоспособно, издаде болничен лист с диагноза”, обясни д-р Златка Димитрова – председател на комисията.

На въпроса може ли или не болничният лист да послужи като причина за неявяване в съдебна зала, специалистът обясни, че е необходимо издаване на друг допълнителен документ, който се прави след поискване и съответната преценка за състоянието на пациента. Такъв документ обаче не бил поискан от комисията.

В Стара Загора Ченалова има апартамент в жилищна кооперация на централна улица. Целият квартал знае къде е жилището на съдията, никой обаче не се осмели да застане пред камерата на bTV.

Съседите й не са я виждали там от февруари. За сметка на това пък два-три пъти идвали да я търсят от полицията, защо - не казали.

Братът и адвокат на Ченалова - Станимир Ченалов, има адвокатска кантора в централната част на Стара Загора. Сътрудниците му обаче не го бяха виждали. Ченалов не отговаряше и на мобилния си телефон.

Румяна Ченалова, чието име нашумя около скандала „Белведере”, беше обявена за общодържавно издирване заради образувано на 26 февруари досъдебно производство за престъпление по служба и за документно престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини