Убиец поиска смъртна присъда, получи 25 години затвор (обзор)

"Виновен съм пред Господ. Искам смъртна присъда. Няма живот за мен." Това пророни пред магистратите 33-годишният бивш шампион по културизъм Емил Скорчев, който на 21 септември 2014 г. закла съпругата си Керанка посред бял ден близо до гробищния парк в с. Тополи.

Варненският окръжен съд даде доживотна присъда на Скорчев, но реално той ще лежи зад решетките 25 г., тъй като призна вината си и делото протече при условията на съкратено съдебно следствие. Убиецът трябва да плати и 150 000 лв. кръвнина на тъща си.

Кървавата баня Емил устроил, защото 28-годишната Керанка му казала, че ще го напусне. Двамата пътували към Тополи, за да посетят гроба на бащата на Скорчев. Преди това няколко години семейството живяло в пълна изолация в къщата на бабата на подсъдимия в добричкото с. Поручик Гешаново. В началото на миналата година възрастната жена се споминала. Безработните съпрузи я заровили в мазето на къщата, за да продължат да получават пенсията й. По време на процеса стана ясно, че са изтеглили 42 000 лв. от сметката на покойната. Престъплението обаче натрупало напрежение в отношенията им. То ескалирало във фаталния 21 септември.

Докато пътували с микробус "Нисан" към гробищата с двата домашни питбула в багажника, Керанка съобщила на Емил, че го напуска. Той спрял колата, извадил нож и пробвал да си пререже вените. Ужасена, жена му хукнала навън, но той я догонил, започнал да я налага с юмруци, а после я наръгал 12 пъти с нож. Един от ударите - в сънната артерия, се оказал фатален. Зверството се случило пред очите на неколцина свидетели, които не успели да се притекат на помощ заради яростния лай на озверелите от кръвта питбули. След като довършил Керанка, касапинът наръгал и себе си, но лекарите спасили живота му.

Емил е агресивен, защото страда от шизоидно заболяване, резултат от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин, показаха резултатите от съдебно-психиатричната експертиза. Той плака по време на цялото заседание и обяви, че животът му няма смисъл без Керанка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право